Wednesday, May 8, 2013

Alice imedemaal

                                  "Alice imedemaal"

                          L. Caroll


Ma lugesin kevadvaheajal "Alice imedemaal". Ma olen filmi näinud, kuid tahtsin ise seda raamatut ka lugeda. See tundus tore ja huvitav. Muidugi oli "Alice imedemaal" tore, kuid mitte nii huvitav. Neid tegelasi ma teadsin, samuti, mis ka seal juhtub. Raamatus oleks võinud olla rohkem tegevust. Sündmustik venis natuke. Ma arvan,et kõik teavad juba Alice i lugu aga siiski. Alice oli noor uudishimulik tüdruk. Üks päev näeb ta aias jooksmas valget küülikut vesti ja kellaga. Alice järgneb talle. Küülik kiirustab kuhugi ega märka Alice it. Lõpuks jõuab küülik suure augu juurde ja hüppab sinna sisse. Alice hüppab samuti ja sellele järgneb pikk kukkumine, mis ei taha ära lõppeda. Talle tundub nagu ta jääkski kukkuma. Kuni lõpuks tuleb põhi ja ta jõuab ühte tuppa. Sealt Alice i seiklus algaski kui ta sattus imedemaale, kus ta kohtus vesipiipu suitsetava tõuguga, kaardist koosneva kehaga mehikesi, hullu kübarseppa, rääkivat küülikut ja nähtamatu kassi naeratust. Tegelasi seal jagus.

Selle raamatu lugemine läks väga kiiresti, see oli ainult 100 lehekülge. Raamat oli vanas ja väikeses trükis, mis tegi raamatu lugemise pikemaks. Kuid siiski läks ruttu, üks päev hakkasin lugema, teine päev lõpetasin. Selle raamatu puhul meeldis mulle tegelased, eriti irvikkass. Samuti, et see oli imedemaa, kõik võis juhtuda, kuna kõik seal olid täiesti omamoodi. 


Tegelased


Alice- Tüdruk kellele meeldis kord, samuti, et kõik oleks selge ning arusaadav. Talle ei meeldi, kui on midagi mida ta ei mõista. Ainult ta  kipub  olema ninatark. Alice tahtis, et alati oleks tal õigus.





Kübarsepp- Natuke hull mees, kes on väga omapärane. Ta joob terve päev teed alati ja igavesti, koos hiirega. Kuna ta läks tülli ajaga. Muidu sõbralik ja veidi kiiksuga.


Irvikkass- Kass, kes ei ole just tavalist tõugu. Tal on lai naeratus ja talle meeldib olla salapärane. Ainult  tal on halb komme lihtsalt ära haihtuda. Kui ta ära kaob, kaob ta lai naeratus viimasena.
Alice In Wonderland - Cheshire Cat Póster


Valge küülik- Ainuke korralik ja vastutustundlik olend. Ta on Ärtuemanda käskjalg. Alailma on tal kiire, kuna ta ei taha, et ta pea maha võetaks.
ALICE'S WHITE RABBIT IN WONDERLAND STICKER

Tõuk- Tõmbab vesipiipu ja elab suurte seenete peal. Ta on rahulik ning ta jagab mõtteterasid.


Ärtuemand- Kuri, tujukas, peab oma tahtmist saama. Ta lemmik tegevus on öelda "Pea maha", kuid tegelikult ei võeta kunagi kellelgi pea maha. 


No comments:

Post a Comment